Internationale Sidecar Trophy Kampioen 2022 (1000cc)

 

YES! 🏆🎉🎊

K A M P I O E N 2 0 2 2 Internationale Sidecar Trophy (1000cc)

Wat een seizoen…!!!
Vanaf april heel Europa door van Frankrijk, Duitsland, België, Kroatië, Tsjechië & Nederland en nu 4 titels in de pocket #ongelooflijk

🏆 Kampioen Internationale Sidecar Trophy
🏆 Kampioen Northern Sidecar Cup
🏆 Nederlands Kampioen
🏆 Belgisch Kampioen

#sidecarjunkies #party

📷 Talens Racing

DSRA zijspan OPSTAPDAG

 

— lees hier het originele bericht —

Op zaterdag 20 oktober 2018 is het weer zover, dan organiseert de DSRA (Dutch Sidecar Racing Association) de jaarlijkse zijspan “opstapdag”. Tijdens deze dag stelt de DSRA geïnteresseerden in de gelegenheid om te ervaren wat het is om passagier te zijn in een race-zijspan.

Bij de opstapdag zullen verschillende Nederlandse en Duitse teams aanwezig zijn met hun F1 of F2 zijspan. Het evenement zal plaatsvinden op het PVI Circuit in Lelystad. Aanvangstijdstip is 10:00 uur en de dag wordt voor de opstappers rond 14:00 uur afgesloten.

Met de opstapdag hoopt de DSRA mensen enthousiast te maken voor deelname aan de DSRA licentiecursus. Deze cursus wordt gehouden aan het begin van 2019 en bestaat uit een theorie- en praktijkdag. Daarna volgen in maart twee circuitdagen op het circuit Val de Vienne in Frankrijk, waarbij getraind zal worden met verschillende internationale teams. Indien je deze cursus met goed gevolg hebt doorlopen kun je de wegracelicentie aanvragen bij de KNMV, met deze licentie kun je deelnemen aan het ONK.

Indien je daadwerkelijk geïnteresseerd bent in het volgen van de licentiecursus is de opstapdag als eerste kennismaking een niet te missen gelegenheid.

Het aantal plaatsen dat wij beschikbaar hebben is beperkt. Daarom selecteren wij uit de ontvangen aanmeldingen de personen die een uitnodiging krijgen voor de opstapdag. Deze uitnodiging ontvang je rond 25 september.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn om de rijderslicentie te halen is er de mogelijkheid om op het DSRA Experience te rijden. Indien je van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken kun je ons via de mail hiervan op de hoogte stellen. Frank Remmé, voorzitter van de DSRA, zal vervolgens contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Voor deelname aan de opstapdag is het dragen van een integraalhelm, lederen motor kleding, stevige schoenen en een rugprotector verplicht! Aan de kleding en het schoeisel mogen geen scherpe delen zitten die het zijspan kunnen bekrassen. Voor de zekerheid adviseren wij om sneakers mee te nemen mocht er besloten worden dat het schoeisel het zijspan kan beschadigen. Deelnemers die de kleding voorschriften negeren kunnen door de DSRA worden geweigerd.

Van deelnemers aan de opstapdag wordt een vergoeding van €25,- gevraagd. Deze vergoeding dient (gedeeltelijke) ter dekking van de kosten van de deelnemende teams. Deelname is mogelijk vanaf vijftien jaar en na ondertekening van een aansprakelijkheidsverklaring. Ouders van deelnemers jonger dan achttien jaar dienen de aansprakelijkheidsverklaring mede te ondertekenen.

Wil je meedoen aan deze opstapdag?
Stuur dan een e-mail aan info@dsra.nl met daarin opgenomen: naam, adres, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres en een duidelijke motivatie met welk doel je naar de opstapdag komt.

Let op: krijg je binnen één week geen bevestigingsemail, dan is de aanmelding niet goed binnengekomen en moet je je opnieuw aanmelden.

lees hier het originele bericht —

Scrubbing in procedure

Avon Motorsport recommend that a standard scrubbing in procedure be used whenever possible (conditions and regulations allowing). This consists of subjecting the tyres through one gentle heat cycle, gradually loading them up whilst avoiding drifting the sidecar. This should take about three to four laps and the last lap
should only be about 80% race speed. A correctly scrubbed in set of tyres will always give more consistent performance over its lifetime than a set that has been used hard from new and will help to avoid problems such as “Cold Graining”. It should be noted that it is the loading of tyres that introduces the significant heat, not sliding or wheelspinning.

Taxirit & Kledingvoorschrift

Referentie: DSRA Opstapdag 2018 + TscR Sponsormiddag 2018

Wil je een keer mee in een F1 of F2 zijspan dan is het dragen van een integraalhelm, lederen motor kleding, stevige schoenen verplicht! Aan de kleding en het schoeisel mogen geen scherpe delen zitten die het zijspan kunnen beschadigen.

Beschik je zelf over een motorpak, motorlaarzen en een helm, neem deze dan mee. Voor mensen die zelf geen motorkleding hebben, nemen wij als team een en ander mee wat gebruikt mag worden.

Deelnemers die de kleding voorschriften negeren kunnen door de Teams en/of DSRA worden geweigerd. Een Taxi –ritje is om het gevoel te ervaren, de coureur zal ten alle tijden de snelheid aanpassen aan de deelnemer, echter deelname is wel geheel op eigen risico (aansprakelijkheidsverklaring ondertekenen)

  • Motorkleding (voorkeur leer) – Motorpak of Motorbroek met motorjas
  • Motorlaarzen (voorkeur) of stevige/hoge (werk) schoenen
  • Helm (voorkeur integraalhelm)
  • Handschoenen
  • Indien beschikbaar is een rugprotector aan te bevelen

 

> Als team zullen wij ook kleding etcetera meebrengen voor mensen die zelf geen motorkleding hebben..

 

Mochten er nog vragen zijn, laat het ons weten – wij beantwoord ze graag.

Wat is een VECTOR bestand?  – .EPS of .AI

Een vector bestand is de overkoepelende naam voor afbeeldingen die onbeperkt vergroot en verkleind kunnen worden zonder verlies van kwaliteit. Vanwege deze eigenschap worden vector bestanden gebruikt voor o.a. drukwerk en belettering. Dit is namelijk handig voor het bedrijf waar je bijvoorbeeld je kleding laat drukken. Ze kunnen dan zelf je afbeelding groter of kleiner maken zonder dat deze wazig wordt. Met een vector bestand ben je dus verzekerd van hoge kwaliteit drukwerk.

Bron: viavector.nl