IDM Zolder 2017 – Dag 1


IDM/ONK | sidecar | 6 juli 2017

Een dag eerder dan normaal gesproken voor een race weekend vertrok een deel van het team al op woensdag richting België. De eerste en tweede vrije training vonden namelijk al plaats op donderdag. Een spannende dag voor Talens sidecar Racing – hoe zou het nu gaan met de “brommer”. Na een lastig weekend op de Nürburgring  (zie eerdere verslagen) met motor problemen is er heel veel werk verzet in de periode naar dit weekend op het Circuit van Zolder (BE). Zo is de gehele kabelboom nagelopen en aangepast. Het nalopen van een kabelboom is Monnikenwerk – en heeft vele (nachtelijke) uurtjes gekost. Maar zover als we de motor in de werkplaats hebben kunnen testen zijn de vooruitzichten goed. Verder zijn er nog aanpassingen doorgevoerd aan onder andere het uitlaatsysteem.

Binnen het team was op voorhand afgesproken de vrije trainingen rustig op te bouwen. Het motorblok voelde vanaf de eerste meters op het Belgische asfalt goed!  Een eerste vrije training is nooit echt representatief, maar het team was zeer tevreden met de 1:50.016 die op de chrono stond – voorlopig P11

De tweede vrije training later in de middag was in natte omstandigheden. Een beperkt aantal teams ging de baan op, zo ook wij. Na een aantal ronden vonden we het welletjes. Met een tijd van 2:24.021 staan we in deze training op P8.

Circuit Zolder (ook: Circuit van Terlaemen of Omloop van Terlaemen)

 

–later meer–