Tijdschema voor het IDM/ONK Hockenheim (DE) op 28, 29 en 30 september

 

Hockenheim | september 2018

Tijdschema Sidecars:

Vrijdag 28.09.2018

  • 11:20 – 11:40 (20 min) – Vrije Training 1
  • 15:05 – 15:25 (20 min) – Vrije Training 2
  • 16:30 – 16:55 (25 min) – Kwalificatie 1

Zaterdag 08.09.2018

  • 11:40 – 12:05 (25 min) – Kwalificatie 2
  • 16:20 (12 ronden, 44,300 km) – Race 1

Zondag 09.09.2018

  • 12:25 (12 ronden, 44,300 km) – Race 2

Klik hier of op onderstaande afbeelding voor PDF-bestand van het tijdschema.

Tijdschema voor het IDM/ONK Assen (NL) op 7, 8 en 9 september

 

Assen | september 2018

Tijdschema Sidecars:

Vrijdag 07.09.2018

  • 11:15 – 11:40 (25 min) – Vrije Training
  • 16:45 – 17:10 (25 min) – Kwalificatie 1

Zaterdag 08.09.2018

  • 12:55 – 13:20 (25 min) – Kwalificatie 2
  • 16:40 (12 ronden, 54,660 km) – Race 1

Zondag 09.09.2018

  • 16:40 (12 ronden, 54,660 km) – Race 2

Klik hier of op onderstaande afbeelding voor PDF-bestand van het tijdschema.

DSRA zijspan OPSTAPDAG

 

— lees hier het originele bericht —

Op zaterdag 20 oktober 2018 is het weer zover, dan organiseert de DSRA (Dutch Sidecar Racing Association) de jaarlijkse zijspan “opstapdag”. Tijdens deze dag stelt de DSRA geïnteresseerden in de gelegenheid om te ervaren wat het is om passagier te zijn in een race-zijspan.

Bij de opstapdag zullen verschillende Nederlandse en Duitse teams aanwezig zijn met hun F1 of F2 zijspan. Het evenement zal plaatsvinden op het PVI Circuit in Lelystad. Aanvangstijdstip is 10:00 uur en de dag wordt voor de opstappers rond 14:00 uur afgesloten.

Met de opstapdag hoopt de DSRA mensen enthousiast te maken voor deelname aan de DSRA licentiecursus. Deze cursus wordt gehouden aan het begin van 2019 en bestaat uit een theorie- en praktijkdag. Daarna volgen in maart twee circuitdagen op het circuit Val de Vienne in Frankrijk, waarbij getraind zal worden met verschillende internationale teams. Indien je deze cursus met goed gevolg hebt doorlopen kun je de wegracelicentie aanvragen bij de KNMV, met deze licentie kun je deelnemen aan het ONK.

Indien je daadwerkelijk geïnteresseerd bent in het volgen van de licentiecursus is de opstapdag als eerste kennismaking een niet te missen gelegenheid.

Het aantal plaatsen dat wij beschikbaar hebben is beperkt. Daarom selecteren wij uit de ontvangen aanmeldingen de personen die een uitnodiging krijgen voor de opstapdag. Deze uitnodiging ontvang je rond 25 september.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn om de rijderslicentie te halen is er de mogelijkheid om op het DSRA Experience te rijden. Indien je van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken kun je ons via de mail hiervan op de hoogte stellen. Frank Remmé, voorzitter van de DSRA, zal vervolgens contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Voor deelname aan de opstapdag is het dragen van een integraalhelm, lederen motor kleding, stevige schoenen en een rugprotector verplicht! Aan de kleding en het schoeisel mogen geen scherpe delen zitten die het zijspan kunnen bekrassen. Voor de zekerheid adviseren wij om sneakers mee te nemen mocht er besloten worden dat het schoeisel het zijspan kan beschadigen. Deelnemers die de kleding voorschriften negeren kunnen door de DSRA worden geweigerd.

Van deelnemers aan de opstapdag wordt een vergoeding van €25,- gevraagd. Deze vergoeding dient (gedeeltelijke) ter dekking van de kosten van de deelnemende teams. Deelname is mogelijk vanaf vijftien jaar en na ondertekening van een aansprakelijkheidsverklaring. Ouders van deelnemers jonger dan achttien jaar dienen de aansprakelijkheidsverklaring mede te ondertekenen.

Wil je meedoen aan deze opstapdag?
Stuur dan een e-mail aan info@dsra.nl met daarin opgenomen: naam, adres, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres en een duidelijke motivatie met welk doel je naar de opstapdag komt.

Let op: krijg je binnen één week geen bevestigingsemail, dan is de aanmelding niet goed binnengekomen en moet je je opnieuw aanmelden.

lees hier het originele bericht —

Tijdschema voor het IDM/ONK Lausitzring (DE) op 24, 25 en 26 augustus

 

Assen | augustus 2018

Tijdschema Sidecars:

Vrijdag 24.08-2018

  • 08:00 – 08:20 (20 min) – Vrije Training
  • 10:50 – 11:10 (20 min) – Vrije Training
  • 15:15 – 15:40 (25 min) – Kwalificatie 1

Zaterdag 25.08.2018

  • 10:25 – 10:50 (25 min) – Kwalificatie 2
  • 15:05 (12 ronden, 50,70 km) – Race 1

Zondag 26.08.2018

  • 12:20 (12 ronden, 50,70 km) – Race 2
Tijdschema voor het IDM/ONK Lausitzring (DE) op 24, 25 en 26 augustus

Tijdschema voor het IDM/ONK Oschersleben (DE) op 27, 28 en 29 april

Assen | april 2018

Tijdschema Sidecars:

  • Vrijdag 27.04-2018
    • 09:50 – 10:15 (25 min) – Vrije Training
    • 13:30 – 13:45 (25 min) – Vrije Training
    • 17:00 – 17:20 (20 min) – Kwalificatie 1
  • Zaterdag 28.04.2018
    • 11:55 – 12:20 (25 min) – Kwalificatie 2
    • 17:10 (16 ronden, 58,67 km) – Race 1
  • Zondag 29.04.2018
    • 16:20 (16 ronden, 58,67 km) – Race 2
Tijdschema voor het ONK/DM Oschersleben (DE) op 27, 28 en 29 april

Remco stopt als bakkenist

 

Assen | 9 januari 2018

Remco heeft aan gegeven te stoppen als bakkenist bij Talens sidecar Racing. Voornaamste reden is dat Remco de activiteiten niet meer kan combineren met zijn studie Automotive Engineering in Arnhem.

Het team begrijpt deze moeilijke en dappere keuze van Remco, bij dezen willen wij Remco bedanken voor de drie sportieve jaren en wensen hem heel veel succes met het behalen van zijn diploma.

Team(uitje) 2017

 

Grolloo | 9 december 2017

Zaterdagmiddag 9 december jongstleden werden alle teamleden onderworpen aan een ogentest door Jeroen Labree van De Brilbus.

Met speciale geavanceerde mobiele oogmeetapparatuur kan Jeroen op iedere locatie een nauwkeurige oogmeting verrichten met daarna aansluitend een passend en vrijblijvend advies op maat geven.

Tijdens het 2017 race seizoen ontstond er binnen het Team als onderlinge grap wanneer er (te) kleine letters gelezen moesten worden dat je mee mocht op het teamuitje naar de Opticien; in plaats daarvan is de mobiele opticien bij ons op bezoek geweest – waarvoor dank Jeroen!

De Brilbus | uw mobiele opticien

Facebook | Linkedin