13e plaats voor Team Talens tijdens WK in Ochsersleben.

27/08/16

Sprintrace om 12:00 uur.

Met een redelijke start kwamen Hilbert en Remco de eerste ronde op de 16e plaats door, in hevig gevecht met Grabmuller/Kirchhofer. Dit duurde voort tot in de 4e ronde, waarbij ze op de voet gevolgd werden door Brunazzi/Rigondeau. Helaas kwam in ronde 4 de rode vlag er in. In de eerste bocht vloog het span van John Smits en Jeffrey Verhagen als een projectiel rechtdoor. Ze toucheerden de vangrail.Helaas heeft Jeffrey daarbij zijn bovenbeen en een duim gebroken. Dus een herstart na ca. 10 minuten over 9 ronden.

foto© Ed Peeters

Nu was team Talens scherper gestart. Er ontstond een gevecht tussen 4 zijspannen die vrijwel continue met z’n 4-en binnen een halve seconde zaten.
3 ronden voor de finishvlag probeerden Kimesweger/Billich, Hilbert uit te remmen in de eerste bocht. Dat gelukte deels, want ze vlogen keihard rechtdoor de bocht uit. Vanuit het achterveld kwam inmiddels team Rutz met grote sprongen naar voren. In de laatste ronde passeerden ze Hilbert/Remco. Omdat Hilbert ondanks hevige strijd, Brunazzi niet voorbij kwam, viel team Talens een 15de plaats ten deel. Voor de F1 competitie dus een 13de plaats en daarmee kunnen we weer 3 WK punten toevoegen aan ons saldo.

Morgen om 12:45 de goldrace over 20 ronden, bij nog hogere temperaturen. We gaan er weer voor.